Categorii
Skip Navigation Links
»
Blogul Optica Iris » Recomandari » Ochelari de inot cu dioptrii

Ochelari de inot cu dioptrii

Atunci cand esti purtator de ochelari de vedere, iti doresti sa poti vedea clar, indiferent de sportul pe care il practici. O vedere buna iti ofera mai multa incredere, siguranta si confort, fara sa te stresezi ca te-ai putea rani pe tine sau pe altcineva sau ca ai putea sa te lovesti de diferite obiecte, doar pentru ca nu le poti distinge bine.

De ce nu e bine sa porti ochelari de vedere in apa?

Daca in cazul unor sporturi, poti sa le practici chiar si cu ochelarii de vedere zilnici, pe care ii porti in permanenta, pentru altele ai nevoie de o pereche de ochelari de vedere pentru sport, mult mai rezistenti la lovituri, socuri si cazaturi, pentru ca sunt realizati special pentru activitati sportive. Insa, daca sportul tau preferat este inotul, nici ochelarii de vedere obisnuiti, nici cei pentru sporturi de uscat nu iti vor fi de folos.
Foarte multi dintre purtatorii de ochelari s-au plans de faptul ca, atunci cand inoata sunt nevoiti sa renunte la ochelarii de vedere in bazin, fapt ce le provoaca o stare de disconfort pentru ca nu mai vad bine. Si specialistii in optica medicala recomanda sa nu folosesti ochelarii de vedere de zi cu zi sau cei pentru sporturile de uscat atunci cand inoti, deoarece intrand in apa cu ei, risti sa ii distrugi si sa fii nevoit sa iti cumperi o pereche noua de ochelari. Potrivit opticienilor, majoritatea tratamentelor lentilelor pentru ochelari de vedere nu reactioneaza bine la apa sarata sau la diferitele substate ce se pun, obligatoriu, in apele bazinelor de inot. De asemenea, nici lentilele de contact cu dioptrii, purtate sub ochelarii de inot, nu sunt recomandate, deoarece adesea ele sar de pe irisul ochilor din cauza miscarilor pe care le faci in timpul inotului.
In ultimii ani au aparut insa, si in Romania, ochelari de inot cu dioptrii, cum sunt de exemplu Shoptic B&S, produsi de Breitfeld & Schliekert GmbH (B&S), care te pot scapa de multe neplaceri. Medicii oftalmologi si specialistii in optica recomanda acest tip de ochelari pasionatilor de inot care isi doresc sa vada bine chiar si in apa.

Ochelarii de inot cu dioptrii, ideali pentru sporturile nautice

Ochelari de inot cu dioptrii  pentru copii

Indiferent daca esti inotator profesionist sau practici acest sport ca hobby, ochelarii de inot cu dioptrii Shoptic B&S, pentru copii si adulti, sunt ideali pentru multe sporturi nautice, principalul lor avantaj fiind acela ca au dublu rol: ofera inotatorului o vedere clara, chiar si sub apa si impiedica apa sa intre in contact cu ochii, evitandu-se astfel iritatiile sau ranirea ochilor. Printre sporturile nautice care se pot practica cu acesti ochelari sunt: inotul (bras, freestyle, spate sau fluture), inotul sincron, pentatlonul modern, polo sau sariturile in apa.
Ochelarii de inot cu dioptrii sunt ideali atat pentru sportivii profesionisti, cat si pentru inotatorii amatori, care practica acest sport atat in ape dulci (bazine de inot, piscine, lacuri), cat si in ape sarate (mari sau oceane).
Lentilele cu dioptrii ale ochelarilor de inot sunt realizate din policarbonat, un material subtire si foarte rezistent la socuri si lovituri, contin un strat anti - aburire/ceata, sunt rezistente la apa sarata si ofera purtatorului protectie 100% impotriva razelor UV. In functie de modelul ales, unele lentile pot fi transparente, altele colorate.

Ochelari de inot cu dioptrii pentru adulti

De asemenea, rama din policarbonat si silicon si puntea nazala (realizata din silicon) ofera confort si nu provoaca iritarea sau sensibilizarea pielii din jurul ochilor, iar banda ajustabila ajuta la o fixare cat mai buna pe cap. In plus, acest tip de ochelari se regaseste in diferite marimi, atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Daca tu sau copilul tau sunteti pasionati de inot si doriti sa achizitionati o pereche de ochelari de inot cu dioptrii, iti recomandam sa contactezi un specialist optician Optica Iris, care te poate consilia in procesul alegerii si cumpararii ochelarilor potriviti, in functie de prescriptia oftalmologica.

 





Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!

Nume*
E-mail (nu va fi facut public)
Comentariu*