Lentile Ochelari Copii - Lentile Corectoare - Lentile de Contact

Sunt deja client

Email
 
Parola
 
Am uitat parola

Sunt client nou

Creaza Cont
×
Introdu numele si numarul de telefon si te vom suna noi:
 
 

Orar:
L-J: 09:00 – 19:00
V: 09:00 – 18:00
Telefon: 0754 687 124
Email: contact@opticairis.ro
»
Cum aleg lentila

Cum alegem lentilele pentru ochelarii de vedere

 
Un aspect important, care este recomandat sa fie luat calcul atunci cand se aleg lentilele ochelarilor de vedere pentru copii, sunt culorile si functionalitatea lor. Astfel, exista posibilitatea de a alege intre trei tipuri de lentile: transparente, heliomate (fotocromatice) si lentilele cu protectie pentru lumina albastra. Iata care sunt caracteristicile fiecarui tip de lentile.

Lentile transparente

Optica Iris – Ochelari de vedere cu lentilele transparente din colectia Nike
Optica Iris – Ochelari de vedere cu lentilele transparente din colectia Nike


Lentilele transparente sunt cele mai comune lentile folosite pentru ochelarii de vedere. Acestea reprezinta marea majoritate a lentilelor comercializate (70%), culoarea lor fiind aceeasi (transparenta), indiferent de mediul in care sunt folosite.
Cele mai bune lentile transparente sunt cele cu tratament antireflex, care blocheaza reflexiile produse de lumina artificiala sau lumina naturala puternica, reflexii ce pot crea disconfort ochilor copilului. De asemenea, daca ochelarii sunt purtati in permanenta se recomanda ca acestia sa aiba si un strat de durificare. In plus, pentru copiii care petrec mult timp in fata calculatorului/laptopului, a tabletei sau a smartphone-ului este recomandat ca lentilele ochelarilor sa aiba si un strat de protectie pentru lumina albastra, emisă de aceste dispozitive.

Lentile heliomate

Lentile heliomate
Lentile heliomate

Lentilele heliomate sau fotocromatice sunt ideale pentru ca se adapteaza automat la schimbarile de intensitate ale luminii, ele devenind inchise (ca si lentilele ochelarilor de soare) la lumina puternica si deschizandu-se la culoare in medii intunecate sau slab luminate. Lentilele heliomate se gasesc in doua nuante de culori: maro si gri.
Din magazinul online OpticaIris.ro se pot achizitiona cele mai noi tipuri de astfel de lentile aparute pe piata (Transition VII), care au urmatoarele avantaje: se adapteaza foarte rapid la intensitatea luminii (se inchid in 15-30 de secunde si se deschid in 5 minute); sunt foarte inchise la lumina puternica, insa foarte clare (stare inchisa 92% si stare deschisa 11%); au protectie 100% impotriva razelor UVA (raze ultraviolete ce pot imbatrani irisul) si UVB (raze ultraviolete ce pot arde irisul).

Lentile cu protectie pentru lumina albastra

Optică Iris - Lentilele de protectie pentru lumina albastra (nuanta albastra) din colectia Lacoste
Optica Iris - Lentilele de protectie pentru lumina albastra (nuanta albastru) - colectia Lacoste

Lentilele de protectie pentru lumina albastra sunt special destinate purtatorilor de ochelari care petrec, in medie, intre 4 si 8 ore in fata calculatorului. Acestea atenueaza oboseala, usturima si lacrimarea ochilor, senzatii resimtite in urma utilizarii intense a computerului. De asemenea, adultilor si copiilor care folosesc foarte des smartphone-ul sau tableta si care isi petrec peste 4 ore zilnic in fata monitorului sau a device-urilor mobile, le este recomandat sa poarte o pereche de ochelari cu protectie pentru lumina albastra, chiar daca nu au nicio problema de vedere.
 
Daca doriti sa aflati mai multe lucruri despre alegerea ochelarilor de vedere pentru copii, puteti descarca un „Ghid complet de alegerea a ochelarilor de vedere pentru copii”, realizat de Optica Iris. Din ghid puteti afla:
✔ Cum sa alegeti corect ochelarii de vedere in functie de rame
✔ Cum sa interpretetati datele tehnice de pe rama ochelarilor
✔ Cum sa alegeti corect ochelarii de vedere in functie de lentile

 

 

pin 0754 687 124 pin str. Calea Manastur nr. 13, Cluj Napoca cluj
Contact Optica Iris Telefon: 0754 687 124
Email: contact@opticairis.ro
Program: Luni - Joi 09:00 - 19:00 Vineri 09:00 - 18:00
Web Design by Softimpera
Copyright © Optica Iris 2016 |
Lentile Ochelari Copii - Lentile Corectoare - Lentile de Contact
×
Copilul tău are nevoie de ochelari însă nu știi cum să alegi perechea potrivită pentru el?
Descarcă GRATUIT
Ghidul complet de alegere a ochelarilor de vedere pentru copii

Din ghid poți afla:
 Cum să alegi corect ochelarii de vedere în funcție de rame
 Cum să interpretezi datele tehnice de pe rama ochelarilor
 Cum să alegi corect ochelarii de vedere în funcție de lentile
 
   
Sunt de acord cu termenii și condițiile
Sunt de acord sa primesc Newsletterul Opticii Iris