Categorii
Skip Navigation Links
»
Blogul Optica Iris » Sfaturi utile » De ce sa tii cont cand iti alegi ochelarii de inot cu dioptrii?

De ce sa tii cont cand iti alegi ochelarii de inot cu dioptrii?

Inotul in piscina atunci cand nu puteti vedea suficient de clar pentru a va simti in siguranta sau increzator poate fi descurajant.
Din fericire, nu exista niciun motiv pentru a compromite placerea de a inota din cauza problemelor de vedere. Ochelarii de inot cu dioptrii sunt disponibili intr-o gama larga de variante si sunt accesibili in comparatie cu ochelarii de vedere obisnuiti, astfel incat pot fi adaugati fiecarui kit esential pentru inotatori.

Punctul de plecare pentru alegerea ochelarilor de inot ar trebui sa aiba la baza o de prescriptie medicala sau o un control recent la oftalmolog. O examinare oftalmologica este recomandata la fiecare doi ani si puteti cere oricand o copie a prescriptiei.
In momentul in care stiti exact de ce aveti nevoie, puteti sa comandati ochelarii de inot cu dioptrii, insa ar fi bine sa tineti  cont de cateva aspecte.  

Lentilele ochelarilor
Lentilele cu dioptrii ale ochelarilor de inot profesionali sunt realizate din policarbonat astfel incat nu trebuie sa va faceti griji referitoare la rezistenta acestora.
De asemenea, acestea contin un strat anti - aburire/ceata si sunt rezistente la apa sarata, oferind protectie 100% impotriva razelor UV. Mai mult, pe masura ce se uzeaza, lentilele pot fi schimbate ulterior.

Rama ochelarilor
Un alt element important de care trebuie sa tineti cont sunt ramele ochelarilor. Acestea sunt din plastic si silicon, iar culoarea poate fi aleasa in functie de preferinte. Puntea nazala transparenta si realizata din silicon ofera confort si nu provoaca iritarea sau sensibilizarea  pielii din jurul ochilor. In acelasi timp, banda ajustabila ajuta la o fixare cat mai buna pe cap.

Pentru o protectie cat mai indelungata a ochearilor de inot cu dioptrii, este recomandat sa urmati cateva sfaturi.
  • Evitati sa atingeti sau sa stergeti interiorul obiectivului deoarece aceasta se poate sparge, iar stratul anti-ceata de pe lentile se poate distruge rapid.
  • Mentineti intotdeauna lentile curate si clatiti usor ochelarii cu apa proaspata dupa fiecare utilizare. Apoi, lasati-i sa se usuce in mod natural.
  • Nu lasati ochelarii in lumina directa a soarelui pentru a evita decolorarea culorii.

Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!

Nume*  
E-mail (nu va fi facut public)    
Comentariu*