Categorii
Skip Navigation Links
»
Blogul Optica Iris » Sfaturi utile » Top 3 tipuri de ochelari de citit

Top 3 tipuri de ochelari de citit

Achizitionarea unei perechi de ochelari de citit este unul dintre primele lucruri la care lumea se gandeste cand vine vorba de imbatranire. Inca de la 40 de ani, multi adulti incep sa experimenteze presbiopia sau incapacitatea de a se concentra pe obiecte apropiate (cuvinte, cel mai adesea).

Privind in istorie, ochelarii de citit exista de mai mult timp decat ai putea crede. Datand din secolul al XIII-lea, lentilele erau suflate din sticla prin modelare libera cu mana. Cadrele erau confectionate din piele sau lemn pentru stabilitate. Ochelarii stateau pe nasul unei persoane pentru a ajuta la marirea obiectelor, insa era nevoie ca acestia sa fie tinuti cu o mana pentru a ramane pe loc.

Pe masura ce tehnologia s-a imbunatatit, odata cu anii 1700, au inceput sa apara ochelari a caror rame aveau si brate.
In prezent, ochelarii de acest tip sunt disponibili intr-o varietate de versiuni si au rolul de a imbunatati capacitatea de a citi ceva aproape, cum ar fi o carte sau un mesaj text pe un smartphone.

Iata un top 3 ochelarii de citit, in diferite versiuni:

Ochelari de citit metaliciochelari de citit metalici

Ochelarii de citit metalici au un design simplu si pot fi purtati cu usurinta, fiind o solutie usoara si convenabila pentru a asigura o vedere mai buna fata de obiectele apropiate. Ramele metalice incadreaza fata intr-un mod armonios, asigurand un look clasic.

Ochelari de citit de buzunarochelari de citit de buzunar

Ochelarii de buzunar sunt printre cei cu cele mai mici dimensiuni in ceea ce priveste ochelarii de citit.  Cu o dimensiune redusa, acestia pot fi luati cu usurinta in orice calatorie si nu numai.

Ochelari de citit pliabiliochelari de citit pliabili

Ochelarii de citit pliabili sunt potriviti pentru cei care doresc o varianta simpla si practica. Datorita bratelor telescopice, acestia pot fi pliati rapid, ajungand la o dimensiune considerabil redusa fata de ochelarii normali. In plus, avand si un toc foarte mic, acestia pot fi pusi cu usurinta in buzunar.


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!

Nume*  
E-mail (nu va fi facut public)    
Comentariu*